Top 5 personeelsverzekeringen

- bijgewerkt op 15 januari 2018
Overzicht van personeelsverzekeringen

Personeel zorgt voor extra risico’s voor je bedrijf. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Dat kan je flink wat geld kosten. Met personeelsverzekeringen dek je deze risico’s af. Een overzicht van de 5 belangrijkste verzekeringen voor werkgevers.

Overzicht van personeelsverzekeringen

Een werknemer die arbeidsongeschikt raakt. Of een ongeval op het werk, waardoor je vervolgens kosten maakt als werkgever. Het zijn risico’s die je als ondernemer voor eigen rekening kunt nemen, maar waar je je ook voor kunt verzekeren.

Verzekeringen voor werkgevers

Voor werkgevers bestaan veel verschillende verzekeringen. Sommige richten zich op de risico’s die je als werkgever loopt (zoals de ziekteverzuimverzekering). Andere verzekeringen zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor je personeel (bijvoorbeeld de Nabestaandenverzekering).

Welke risico's loop ik?

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten? Een Erkend MKB-adviseur kan je helpen. Hij brengt de risico’s in je bedrijf in kaart en geeft advies om deze te beperken of af te dekken.

Vraag het een adviseur

Vijf belangrijkste verzekeringen op een rij:
 

1. Ziekteverzuimverzekering

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer kan je onderneming veel geld kosten. Het loon van die werknemer moet je namelijk twee jaar lang doorbetalen. Vooral bij kleinere ondernemingen, waar een langdurig ziektegeval vaak een toevalstreffer is, is dit financiële risico vrijwel niet te voorzien en voor het bedrijf moeilijk te budgetteren. Dit risico verzeker je met een ziekteverzuimverzekering.

2. Collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering biedt een financiële compensatie als een werknemer door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Denk aan ongevallen op het werk en tijdens het woon-werkverkeer. Een uitgebreide vorm verzekert alle ongevallen, 24 uur per dag. De dekking bestaat uit het uitkeren van een afgesproken bedrag als de werknemer overlijdt of een percentage van het verzekerde bedrag als de werknemer voor altijd invalide blijft.

3. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van personeel. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de kosten hiervoor af. Daardoor is je bedrijf beter bestand tegen eventuele schadeclaims.

4. Nabestaandenverzekering

De Algemene nabestaandenwet (Anw) geeft recht op een uitkering als de partner overlijdt. Deze uitkering is echter zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden. De nabestaandenverzekering vangt een belangrijke terugval in inkomen op en biedt een uitkering aan de partner als een medewerker zou overlijden. Daarmee dek je voor je werknemers niet alleen een risico af, maar bied je ook een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde.

5. Expatverzekering

Steeds meer bedrijven ondernemen over de grens. Heb jij ook internationale ambities of ben je al internationaal actief? Dan kan een expatverzekering verstandig zijn. Hiermee zorg je ervoor dat je werknemers tegen de belangrijkste risico’s verzekerd zijn als zij (tijdelijk) in het buitenland werken of wonen.

Tips

  • Je kunt één verzekering afsluiten, maar het is vaak ook mogelijk om meerdere verzekeringen in één pakket onder te brengen. Met een personeelspakket ben je tegen een aantrekkelijk tarief verzekerd voor de belangrijkste risico’s van het werkgeverschap. Daarbij profiteer je meestal van een pakketkorting. Ook krijg je als onderdeel van een personeelspakket vaak ondersteuning om risico's te voorkomen of de gevolgen van een voorgedaan risico te beperken. 
  • Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekering goed door. In de polisvoorwaarden vind je gegevens over de premie, dekking en eventuele uitsluitingen van die dekking. Schakel een verzekeringsadviseur in voor een goed advies.

- bijgewerkt op 15 januari 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Advies over personeelsrisico's nodig?

X

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten?
Vraag het aan een adviseur.

Plan afspraak