Pleidooi voor korting bij eerste werknemer

17 februari 2015
Eenmanzaak met personeel

Zzp’ers die personeel aannemen, moeten een steuntje in de rug krijgen. Door de personeelskosten voor hen tijdelijk te verlagen, is de drempel om werkgever te worden lager. D66 pleit hiervoor, aldus RTL Nieuws.

Eenmanzaak met personeel

Nederland telt bijna 1 miljoen zzp’ers. Slechts een klein deel van hen gaat over tot het aannemen van personeel. Volgens de partij komt dit doordat je als ondernemer veel geld kwijt bent aan personeelskosten. Zo betaal je vaak nog zo’n 20 tot 35 procent bovenop het salaris aan onder meer werkgeverspremies.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg wil daarom dat er een korting komt bij het aannemen van de eerste werknemer. Hiermee worden zzp’ers de eerste twee jaar vrijgesteld van de verplichte werkgeverspremie. Deze premiekorting zou dan alleen betrekking hebben op de eerste werknemer.

Van Weyenberg denkt dat zzp’ers hierdoor eerder werkgever zullen worden. ‘Ik hoop echt dat ondernemers gaan denken: nou, dan durf ik de eerste aan te nemen. Als dat dan goed bevalt, dan denk ik dat de drempel weg is om een tweede, derde of vierde enzovoort aan te nemen’, aldus het Kamerlid.

Bron: RTL Nieuws

17 februari 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.